Ladies Night; Sex and the City 2 -jaar 1-

Bedrijf/ Organisatie
JT Bioscopen

Opdrachtgever
José van Essen

Datum/periode
26 april 2010 t/m 29 mei 2010


Opdracht en mijn rol en verantwoordelijkheden daarbinnen:
Naar aanleiding van het vorige grote succes van de Ladies Night , werd ik ook gevraagd de Ladies Night op 29 mei te organiseren voor ongeveer 430 vrouwen. De film die deze dag gedraaid zou worden was ‘Sex and the City 2’
Deze keer was mijn verantwoordelijkheid veel groter,omdat ik op de dag zelf de leiding mocht nemen over het personeel. Ook ging het er dit keer een stuk officiëler aan toe omdat ik een plan moest voorleggen aan Warner Bros Movies. Tevens was er deze keer een thema waar ik mezelf aan moest houden, namelijk; 1001 en één nachten.
Ik vervulde de rol van organisator. Daarbij hoorde het regelen van kraampjes, prijzen, presentator, DJ, ludieke acties, aankleding etc.


Verloop opdracht:
Doordat ik een soortgelijk evenement al eerder had georganiseerd kon ik daar wijze lessen uit leren. Zo was het nu allemaal minder chaotisch en wist ik beter wat er mij te doen stond, ik had een planning voor de dag van uitvoering en kon de taken makkelijker verdelen. Ik vond het fijn dat ik nu meer tijd had om de kraampjes te verwelkomen, door de planning had ik hier nu genoeg tijd voor. Er zijn kraampjes geregeld, leuke acties bedacht, en er waren geweldige prijzen te winnen! Ook de opkomst was enorm, en al met al is de opdracht succesvol volbracht.


De volgende competenties heb ik ontwikkeld:

1. Innovativiteit
2. Creativiteit

Competentie Innovativiteit

Situatie:
Ik hoorde dat de vaste partner Ici Paris XL steeds minder weg wilde geven, en niet meer zo gemakkelijk mee werkten als andere keren.

Taken:
Er werd van mij verwacht dat ik met nieuwe ideeën zou komen en open zou staan voor vernieuwingen. Ik moet kansen die ik krijg benutten.

Acties:
Ik ben op zoek gegaan naar een nieuwe partner die er voor openstond om dit voor vast te doen. Ik ben gaan nadenken welk bedrijf een goede vervanger zou zijn en in Nijmegen gevestigd is en ik hoorde van José dat Douglas eerder interesse had getoond. Zo kwam ik uit bij Douglas. Ik ben naar de winkel gegaan en heb uitgelegd waar ik voor kwam en wat de bedoeling hiervan was. Ook heb ik verteld wat mijn verwachtingen zouden zijn en wat de positieve kanten voor hun hiervan zijn. Ik heb mijn nummer achtergelaten zodat zij hun beslissing aan mij konden laten weten nadat er overlegd was.

Resultaat:
Er was binnen Douglas Nijmegen overlegd en ik werd gebeld met de mededeling dat ze toch niet mee zouden doen. De reden hiervoor was dat het personeel niet betaald zou worden en dat ze dit vrijwillig zouden moeten doen.

Terugkoppeling:
In het vervolg zou ik proberen ze meer over te halen. Ik zou ze bijvoorbeeld bioscoopbonnen kunnen aanbieden, dit zou een goede oplossing zijn om ervoor te zorgen dat de ‘vrijwilligers’ van de Douglas toch ‘uitbetaald’ kregen. Ook zou ik bij een volgende keer eerder op zoek gaan naar een vervanger.


Competentie Creativiteit



Situatie:
De prijzen die geregeld waren, zouden op een leuke manier moeten worden weggeven. Er waren enkele ludieke acties nodig, passend bij het thema of bij de film.

Taken:
Er werd van mij verwacht dat ik leuke acties zou bedenken waar vrouwen enthousiast aan mee zouden doen. Ook zouden de acties moeten passen in het thema, bij het cadeau of natuurlijk bij de film.

Acties:
Ik heb gekeken naar de cadeaus die we hadden om zo tot inspiratie te komen. Ook heb ik gekeken wat er voorgaande jaren was gedaan en heb ik hier bij José informatie over ingewonnen. José liet mij foto’s zien van voorgaande jaren en vertelde daarover. Ook bedacht ik voor mezelf welke leuke spellen er bijvoorbeeld op tv te zien waren, die we wellicht in praktijk konden uitvoeren.

Resultaat:
Ik bedacht om een ‘Miss Sex and the City 2’ verkiezing te houden door middel van een quiz. 15 vrouwen mochten naar voren komen. Wanneer de vraag was gesteld kregen ze twee keuze mogelijkheden; A of B. De vrouwen zouden heen en weer moeten lopen, naar het juiste antwoord.
Natuurlijk waren er meer leuke acties, want er waren nog genoeg prijzen! Zo kreeg de vrouw die het eerste een lippenstift aan de presentator gaf een sieraad, werd er een muiltje op de trap gezet en de vrouw die dit muiltje als eerst vond en paste kreeg het andere muiltje. Een fotolijst voor al je vrienden ging naar de grootste vriendengroep uit te zaal etc.

Terugkoppeling:
Ik vond de acties erg leuk bedacht en geslaagd. Ik kon hier een hoop vrouwen blij mee maken, en veel vrouwen deden enthousiast mee. Voor de quiz had ik misschien nóg meer vragen moeten maken, omdat bleek dat veel vrouwen elkaar achterna liepen als ze het antwoord niet wisten waardoor het in het begin niet op leek te schieten, en het erop leek dat we te weinig vragen zouden hebben. Gelukkig bleek dit niet het geval.